Ostrovní mušle

15. 7. 2011 8:48
Rubrika: K zamyšlení

Sice jsem u moře nebyla ani tam nepojedu, ale tenhle příběh mě oslovil...Myslím, že nemusíme ani odjet někam na pustý ostrov, ale můžeme si udělat místečko nebo chvíli jen pro sebe, zastavit se, srovnat si myšlenky, přehodnotit určité věci...

Možná i k tomu může a má sloužit dovolená a prázdniny. Tak nám všem přeju, ať se to podaří :-)

Mladá žena zvedla mušli, kterou přinesl ranní příliv, a řekla: „Budeš se jmenovat Ostrovní mušle. Nemohu mít věčně prázdniny a žít tady na ostrově. Ale může si tě vzít a dát do stolu ve své kanceláři. Budeš tam ležet a připomínat mi obrazy a scenérie moře. Pomůžeš mi pamatovat si ostrov, na němž jsem strávila několik týdnů. Budeš mi znázorňovat samotu.

Budeš mi připomínat, že se musím snažit být o samotě vždy nějakou část roku, třeba i jen týden nebo pár dní, a část každého dne, třeba hodinu nebo několik minut, abych si v nitru uchovala ostrov.

Budeš mi připomínat, že pokud si uvnitř sebe neuchovám nedotčený ostrov, budu mít velmi málo co dávat svým přátelům nebo světu.

Budeš mi připomínat, že se uprostřed svých činností musím zastavit a uklidnit, tak jako osa kola. Musím se stát průkopnicí v dosahování tohoto ticha, nejen pro svou vlastní spásu, ale i pro záchranu svého rodinného života, a dost možná i naší civilizace.“

Z knihy B. Cavanaugha: Kam patří mořské panny

Zobrazeno 1270×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková