Nejchudší člověk

15. 7. 2011 8:36
Rubrika: Láska, vztahy

Před dávnými časy byla jedna vesnice, v níž žili velmi chudí lidé. Zima v tom kraji bývala krutá a všichni měli starost o jednoho chudého starého člověka, který určitě bude velmi trpět; měl na sobě jen pár hadrů. Potřeboval by svetr. Ale nikdo v té vesnici neměl dva svetry a nikdo neměl peníze, aby mu pomohl.

Nakonec dostala jedna žena nápad.

„Když si každý ve vesnici vytáhne ze svého svetru jedno vlněné vlákno, ani se to nepozná, a přinese i malé zbytky vlny, které doma najde, budeme mít dost vlny na to, abychom tomu chudému starci upletli nový svetr.“

Všichni souhlasili. Každý přinesl vlákno a někteří i nějaký zbytek vlny v klubíčku. Všechna vlákna se navázala dohromady, až vzniklo několik vlněných klubek. Šikovná žena dlouho pracovala jehlicemi a upletla úžasný pestrobarevný svetr. Na začátku zimy ho všichni společně odnesli starci.

Ubohý muž přijal dar se slzami v očích. A tak v té mrazivé zimě nikomu ve vesnici nebyla zima. A chudý stařec měl určitě svetr ze všech nejkrásnější a nejhřejivější.

Láska je jediný poklad, který se rozdělováním zvětšuje.

Z knihy B. Ferrera: Květiny pro duši

Možná se tento příběh nehodí moc k létu, ale nemusí jít jen o svetr, možná někdo blízko nás potřebuje také něco... a třeba mu můžeme pomoci...

Zobrazeno 2197×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková